Dag 27: Dover - Calais - Eperlecques, 120 km

9 augustus 2024 - Éperlecques, Frankrijk

We staan op met een heerlijk zonnetje en weinig wind. Mooi, want over 3 uurtjes gaan we met de boot weer het kanaal over.

We eten nog een ontbijtje, laatste keer afbakbroodjes 💪🏻💪🏻, morgenochtend hebben we weer verse baquette😋

Om 9 uur rijden we de camping af. Was nog wel even een gedraai want ook hier houden ze van hoge heggen en smalle paden. Niet handig met een caravan.

Om 9.15 uur rijden we de check-in binnen. Heel anders als met de heenweg, toen we nog flink moesten wennen aan de Engelse wegen, nemen we nu vol vertrouwen de rotonde en rijdt Rini geroutineerd de juiste oprit in. Het valt mee, niet heel erg druk bij Irish Ferries. Ook hier zijn weer 3 maatschappijen met ieder eigen hokjes en poortjes. Na ongeveer 20 minuten zijn we door de check-in en rijden we richting douane. We moeten door een soort van schuur en ja hoor, stoppen en controle. Gelukkig hebben we bijna niets meer aan boord, behalve 15 boeken. Na een snelle inspectie van de caravan is de meneer van de Douane tevreden en mogen we doorrijden. Tis 10 uur en de boot gaat om 11 uur. Nog een uurtje wachten.... We vermaken ons met een kort wandelingetje, even koffie halen bij de Burger King (geen aanrader, net zoals Costa koffie, slappe bak). Kijken naar de meeuwen, nemen fotos en zien de ferry al aankomen. Nadat de auto's eraf zijn gereden, mogen wij er alweer op. Deze keer hebben we de onderste route, toch wel handiger met caravan. Wederom gaan alle vrachtwagens en caravans en grote campers weer als eerste aan boord.

We zoeken op de boot naar dezelfde stoelen als de vorige keer. Lekker luxe stoelen die je kon verzetten met een panorama ruit voor het uitzicht. Helaas pindakaas.... Andere boot en geen luxe stoelen. Gelukkig vinden we nog wel een tafeltje met 4 stoelen op het panorama dek. Het is ook maar 1 uur en 20 minuten varen.

We vermaken ons met foto's maken, lezen en lopen een rondje en dan zijn we alweer in Frankrijk. Voordeel van de caravan, we mogen ook weer al eerste van boord. Navigatie aan en op naar de camping. Een zware tocht van wel 30 minuten 😂

Heel voorspoedig bereiken we de laatste camping, nummer 10, van deze vakantie. Ook hier weer vlot Engelstalige receptie en binnen no time zijn we ingecheckt en kunnen we naar ons plekje. We hebben een andere camping als de heenweg. Vooral omdat we een ander zwembad willen😬 Iets met meer ligbedden en ruimte.... Het was wel even zoeken want er zijn minder campings met zwembaden in deze omgeving maar we hebben iets gevonden met weer een Chateau.

We staan op een rustige plekje. Mooi tussen de bomen met bessen. Er is een zwembad, niet mega groot maar het voldoet. Net sanitaire en gelukkig warm water. Zit een leuke terras bij met restaurant. Het is heerlijk zonnig. Wat willen we nog meer. De komende dagen gaan we relaxen, wat zwemmen, bijbruinen en bbq-en 👍🏻👍🏻😁🌞🌞🌞

Stappenteller: 5600