Dag 22 en 23: terugreis

26 augustus 2025 - Gilze, Nederland

De dag begint weer vroeg. We kunnen om 6.45 uur ontbijten zodat de beheerder (vader en zoon) ons terugbrengen naar de boot. Op dit eiland rijden geen Grab of Gojak maar alleen die transport Jeeps. Bijna ieder hotel heeft er een om gasten mee te vervoeren.... Je kunt ook zelf een scooter huren of een golfkarretje.

Na het ontbijt worden we naar de haven gebracht. We zijn er om 8 uur en om 8.30 uur gaat onze boot. En we hebben geluk. De Glorie, de ferry die we op de heenweg hadden vaart niet. Reden onbekend. Maar wij hebben D'Camel als ferry voor de terugweg en die vaart wel. Dit is wel een oudere maatschappij en dat zien we gelijk aan de boot. Gelukkig is het niet druk en kunnen we allemaal een stoel op een rij claimen want deze staan zo dicht op elkaar dat we anders wel erg opgepropt hadden gezeten. In 30 minutes varen we terug naar de haven, de zee is gelukkig rustig en vlak.

Eenmaal in de haven proberen we een Grab te bestellen maar helaas dat lukt niet. We lopen terug naar de haven kantoren, ruim 5 minuten zweten in de volle zon met 15 kilo op onze rug. Helaas daar lukt het ook niet. Quincy gaat binnen even informeren terwijl wij buiten heel erg lastig worden gevallen door allerlei taxi chauffeurs die ons wel willen rijden en ons allemaal rekenmachines in ons gezicht drukken met de prijs er op. Ze rukken nog net die aan onze bagage maar zijn wel erg opdringerig.

Quincy komt terug met slecht nieuws. Grab mag schijnbaar niet in dit gebied ophalen.... Echt vreemd want ze mogen er wel mensen afzetten. We hebben bijna al ons cash geld uitgegeven en een taxi nemen vanuit hier is cash betalen..... Pfffff. Er zit niks anders op dan 10 minuten lopen richting de KFC. Daar kunnen we wel worden opgehaald. Rugzakken weer op en go.... Intussen worden we telkens zeer opdringerig benaderd door taxi chauffeurs. Van allemaal dezelfde keten. Wat is dit voor idioot gedoe. Hebben die een de haven opgekocht of zo? Na 10 minuten lopen, komen we flink bezweet aan bij de KFC en bestellen we een Grab. Gelukkig is die er snel en staat de airco lekker aan. Beter!

Uiteindelijk zijn we ruim op tijd op het vliegveld. Het is 10.30 uur en we vliegen om 13.30 uur. We checken in en drinken nog even wat met een broodje voordat we naar de gate gaan. De 3 uurtjes vliegen, vliegen voorbij😉. Even een dutje, een boekje lezen en we gaan alweer landen.

We moeten nu weer de bagage ophalen en van terminal 2 naar terminal 1 met het interne treintje. Voordeel is dat we nu de weg kennen. In terminal 1 moeten we weer opnieuw inchecken bij Qatar. Maar dit is wel meteen voor de 2 vluchten. Van Kuala Lumpur naar Qatar en van Qatar naar Brussel. Omdat we een transfer van 10.5 uur hebben, hebben we toch maar een hotel geboekt.

Uiteindelijk gaat de tijd op Kuala Lumpur ook snel. We landen om 17 uur en vliegen weer om 21 uur. Maar deze tijd hadden we ook nodig om de bagage op te halen van de vlucht van Bali naar Kuala Lumpur, het treintje te nemen, weer in te checken en nog snel een hapje te eten.

Ook dat eten, zat niet echt mee. We besluiten snel wat te eten bij Burger King. Maar dan niet snel.... Het gaat al mis met bestellen. We bestellen op een digitale terminal en rekenen af en krijgen dat de melding dat onze bestelling is geannuleerd. Gr...... Het geld is wel van de creditcard afgeschreven. Zelfs 2 keer. Dus in de rij aan de bali. Uiteindelijk overnieuw besteld en wederom 17 euro moeten afrekenen maar dat is ook 2 keer onterecht afgeschreven. Dan is het wel dure fastfood.... De manager verzekert ons echter dat de 2 bedragen terugkomen. Daar vertrouwen we dan maar op (ik eigenlijk niet want ik maak ook meteen melding bij de creditcard over de 2 eerste betalingen en heb het bonnetje met de foto's van het scherm ergens beveiligd opgeslagen.....😬). De bedragen worden inderdaad geannuleerd en teruggeboekt.....

Na ruim 6.5 uur vliegen, komen we aan in Qatar. Goede vlucht, fijne en ruime stoelen, lekker eten en veel drinken, goed entertainment en gratis WiFi. Wat wil je nog meer om het zo comfortabel mogelijk te maken. We hebben allemaal een day rugzak met wat toiletspullen en schone kleren en hoeven alleen door de douane. Ook dit is zo geregeld omdat we geen visum nodig hebben en een Europees digitaal paspoort hebben. We landen om 22.30 uur en om 23 uur staan we bij de uitgang te wachten op een taxi. Hier hebben ze dan weer Uber. Ook die is er super vlot en 10 minuten later checken we in bij het hotel. Het is nog steeds bloedheet, tegen de 40 graden ook als is het bijna middernacht. We moeten door een hele beveiliging bij het hotel. Poortjes en bagage moet worden gescand.... Maar rond 23.45 staan we dan toch echt in onze hotelkamer. We hebben een familiekamer maar het is meer een soort van suite met een zitkamer en 2 aparte slaapkamers. We douchen even en dan lekker in bed. Een kort nachtje want om 7 uur worden we weer opgehaald, we vliegen weer om 9 uur.....

Na een lekker nachtje slapen, heerlijke bedden en gelukkig was er airco, worden we weer opgehaald en staan we binnen 10 minuten weer op het vliegveld. We hoeven niet meer in te checken en kunnen meteen naar de gate. Nog een vlucht van 6 uur en dan zijn we in Brussel.

Ook deze vlucht gaat super voorspoedig. We hebben geluk en zitten bij de nooduitgang. Allemaal extra beenruimte.... We slapen nog wat, kijken film of lezen een boek en krijgen tussendoor ontbijt en een snack. En dan is de laatste vlucht ook klaar.

Eigenlijk wel lekker dat we tussendoor hebben kunnen slapen. Was minder vermoeiend en we zitten meteen weer in het goede tijd ritme.

In Brussel halen we de bagage op. Dit duurt lang maar uiteindelijk komen dan ook onze tassen en gaan we weer naar de auto. Nog een uurtje rijden en we zijn thuis.

Thuis worden we opgewacht door Tijn en Abel. Zij hebben eten en drinken gehaald en we kunnen nog lekker in de tuin eten. Wat??? Je raadt het nooit: Indonesische 😂😂😂 Mooie afsluiting van de vakantie 😉

1. Vanessa:
    26 augustus 2025
    Fijn te horen dat jullie weer veilig thuis zijn..